
https://www.facebook.com/events/492373498431556
În cadrul evenimentului vor fi premiți profesori, învățători, asistenți sociali și preoți care au muncit în mod voluntar pentru bunăstarea copiilor din mediul rural vasluian, dar și copii care, în ciuda greutăților, au avut performanțe școlare bune și s-au implicat la ei în comunitate.
În rol de moderator, va fi Anca Serea, ambasadoare a Fundației World Vision, prezentatoare TV, mamă a șase copii și om cu suflet mare.
În fiecare an, în ultimii 10 ani, World Vision Biroul zona Iași&Vaslui lansează un apel de proiecte comunitare pentru facilitarea accesului la educație a copiilor, pentru protecția copiilor, vocea și participarea copiilor și dezvoltare spirituală.
Proiectele susținute în cadrul acestui apel sunt adresate grupurilor de copii si părinți vulnerabili și se încadrează în activități de educație remedială (activități de școală după școală), orientare în carieră, dezvoltare spirituală, prevenirea abandonului școlar și activități de parenting pentru părinți (relația părinte-copil, ore de igienă și de sănătate, drepturile copilului). Abordarea Fundației este de a contribui ca şi partener alături de autorităţi locale, școală, biserică, cabinetele medicale, organizații și structuri comunitare şi alte instituţii din comunitate (bibliotecă, centre de tineret, centre de zi), la bunăstarea copiilor din comunităţile rurale.
Peste 300 de profesori, învățători, pedagogi, asistenți sociali, asistenți medicali, preoți, au implementat, cu sprijinul World Vision și al instituțiilor locale în anul pandemic 2020, 104 proiecte comunitare cu finanțare de la World Vision pentru 6.000 de copii vulnerabili, pentru un acces echitabil la educație și pentru protecția lor. Valoarea totală a investiției World Vision a fost de aproximativ 225.000 RON, alături de o investiție a celor 13 comunități de aproximativ 47.000 RON.
“Anul 2020 a fost dificil pentru noi toţi, plini de provocări cu care nu ne-am mai confruntat până acum. Am fost nevoiţi să ne reorientăm activităţile pentru a ne adapta la noul context, pentru a înţelege noile provocări şi a interveni acolo unde este nevoie. Dar, în special, pentru a veni în sprijinul copiilor şi familiilor din cele 13 comunităţi vasluiene.
Târgul Proiectelor Comunitare este un eveniment foarte drag nouă prin care ne arătăm aprecierea și respectul pe care îl avem față de toți cei care cred în misiunea noastră de a asigura bunăstarea copiilor din mediul rural, dar și față de copiii care în ciuda greutăților au performanțe școlare bune și se implică la ei în comunitate.
Alături de reprezentanți ai Prefecturii Vaslui, Inspectoratului Școlar Județean Iași și Vaslui, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, vom acorda următoarele distincții:
– Cel mai bun proiect de educație remedială;
– Cel mai bun proiect de dezvoltare a abilităților de viață;
– Cel mai bun proiect pentru protecția copilului din mediul rural;
– Cel mai bun proiect de educație spirituală;
– Copilul cu o evoluție frumoasă de dezvoltare personală și cu performanță școlară în pandemie;
– Cel mai implicat Grup de Inițiativă Locală al Copiilor;
– Cel mai dedicat profesor pentru facilitarea accesului la educație;
– Cel mai activ cadru didactic in activitățile de educație remedială din proiecte europene;
– MARELE PREMIU WORLD VISION
Proiectele au fost implementate în școlile, parohiile și cabinetele medicale din orașul Negrești și satele aferente, precum și comunele Pungești, Rebricea, Bălteni, Vulturești, Oșești, Dumești, Rafaila, Ivănești, Laza, Poienești, Todirești și Zăpodeni”, spun reprezentanții World Vision Biroul zona Iași&Vaslui.