
Direcția Generală de Asistență Socială România vine în sprijinul refugiaților din Ucraina!

„Trăim momente extrem de dificile şi triste pentru umanitate, momente care, din păcate nu îmi sunt străine. Deşi locuiesc în România experienţele trăite în ţara mea, o ţară frumoasă, dar atât de greu încercată de război, îmi vor rămâne întotdeauna întipărite în minte şi în suflet. Ştiu ce înseamnă să îţi fie teamă în permanenţă că ţi-ai putea pierde viaţa sau, şi mai rău, că ai putea rămâne fără părinţi, bunici, fraţi, prieteni, în orice moment. Este un sentiment greu de descris şi imposibil de simţit dacă nu ai trăit o astfel de experienţă. Mă cutremură suferinţa refugiaţilor ucraineni, incertitudinea şi spaima în care trăiesc, pentru că le cunosc foarte bine. Îi simt pe aceşti oameni la fel de aproape ca pe rudele mele. Tocmai din acest motiv îmi doresc să fac tot ce este posibil pentru a ajuta cât mai mulţi dintre ei”, a declarat Mihai Căldăraru – Directorul Executiv Adjunct Protecția Socială din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială România din cadrul Asociației Europene a Drepturilor Omului și Protecției Sociale.
În cadrul campaniei umanitare Împreună Pentru Ucraina, organizată de Direcția Generală de Asistență Socială România. împreună cu sprijinul persoanelor fizice, sponsori și parteneri s-au alăturat efortului caritabil pentru sprijirea populației ucrainene afectate de războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.
Direcția Generală de Asistență Socială România din cadrul Asociației Europene a Drepturilor Omului și Protecției Sociale, își exprimă astfel solidaritatea față de sutele de mii de oameni forțați să își părăsească locuințele și membrii familiei pentru a fugi din calea războiului izbucnit în Ucraina.
„Este foarte important ca oamenii de afaceri ucraineni să îşi continue activitatea, pentru a putea contribui la redresarea economiei când această criză va lua sfârşit şi pentru a-i putea ajuta şi pe cei din jur. Noi le vom oferi tot sprijinul de care au nevoie: îi vom ajuta să îşi deschidă conturi bancare, îi vom pune în contact cu consultanţi juridici şi vom face tot ceea ce este necesar, pe partea de business, pentru ca ei să nu fie nevoiţi să îşi întrerupă activitatea”, a adăugat Iacob Cătălina Georgiana, Directorul Executiv Adjunct Protecția Familiei din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială România din cadrul Asociației Europene a Drepturilor Omului și Protecției Sociale.
Pe fondul crizei determinate de invazia violentă, câteva zeci de mii de urcraineni au migrat către România, iar printre aceștia se numără foarte mulți copii însoțiți de mame și bunici, înfruntând frigul, oboseala, foamea și incertitudinea.




