Faptul că și vasluienii se pregătesc intens pentru Sărbătorile Pascale s-a văzut și în piețele din județ, acolo de unde se pot achiziționa produse proaspete de la producători. Toată săptămâna, a fost furnicar de lume la tarabe și la boxele de carne. Fermierii care au venit cu marfa la oraș au ținut să ne spună că, deși în comparație cu anul trecut totul s-a scumpit, în cazul lor, pentru a ține cu buzunarul cumpărătorilor, dar și ca să-și vândă marfa, la miel și ied, kilogramul de carne se vinde cam la același preț ca în aprilie 2024, respectiv 50 de lei în medie. Ca urmare, destui vasluieni au fost văzuți cumpărând ba un miel întreg, o jumătate sau un sfert ”pentru borș ori friptură”, considerând că respectarea tradițiilor la marile sărbători rămâne cea mai mare bucurie pe care și-o pot face familiile, având în vedere vremurile pe care acum le trăim.
La mare căutare s-a dovedit a fi și carnea de curcan, prețul mediu în județ fiind de 35 de lei/kg de piept, iar în cazul pulpelor – 24 de lei/kg. În dreptul carmangeriilor au fost destui cumpărători, tarifele medii fiind următoarele: piept de porc – 25 de lei/kg; mușchi file – 30 de lei/kg; spată – 25 de lei/kg; carne tocată – 21 de lei/kg; pulpa de vițel – 50 de lei/kg.
La raioanele cu preparate, prețurile erau variate, între 24 de lei și 65 de lei kilogramul de drob, iar pentru cine a ținut să-l prepare acasă, organele de miel/oaie se găseau cu 30 de lei/kg, iar ficatul, rinichii și inima de porc – 10 lei/kg.
La tarabele cu legume, la mare căutare sunt verdețurile, legătura de ceapă verde fiind doi-trei lei, așa cum s-a vândut și anul trecut. Se puteau cumpăra chiar și cartofi noi – 20 de lei/kg, roșii zise românești – 35 de lei/kg, castraveții fiind 9-10 lei/kg. (D.R.)